Стойчо Младенов пред договор в Казахстан

Стойчо Младенов е в Казахстан за финални преговори с "Атирау". До събота вечер нямаше потвърждение дали екзекуторът на "Ливърпул" е приел офертата. "Атирау" е на девето място в казахстанското първенство, има шанс да влезе в първата шестица след раздялата на шампионата. В последния си мач тимът падна с 2:5 като гост на третия "Кайрат".
Младенов замина сутринта за Казахстан, за да види финалните условия на място. По-голяма е вероятността договор да има. За последно легендата на ЦСКА води египетския "Ал Итихад" (Александрия) миналото лято. Напусна след само 4 месеца, след като финансова криза удари тежко клуба.
Ако се съгласи да поеме "Атирау", Младенов ще е третият български треньор в страната. Станимир Стоилов води повече от успешно шампиона и лидер "Астана". Втори в класирането е "Иртиш", където от година работи Димитър Димитров-Херо.
"Атирау" никога не е ставал шампион на Казахстан. Най-големите успехите на клуба са две втори места и националната купа през 2009 година. В едно от трите си участия в евротурнирите "Атирау" се сблъска с "Левски" - падна с 0:2 и 1:4 за Купата на УЕФА през 2003 година. Сега в отбора има футболисти от Камерун, Беларус, Украйна, Полша, Франция, Румъния и Македония.
Ако Стойчо Младенов се съгласи да поеме "Атирау", дебютът му ще е още в сряда - домакински мач срещу "Окжетпес".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят