В Румъния се смеят на тима на Петев: Историческо унижение за България

Българският национален отбор бере голям срам не само в Япония, но и по целия свят. Световните медии обърнаха сериозно внимание на позорното поражение на „трикольорите“ с 2:7 от „самураите“ на турнира „Кирин къп“. Селекцията на Ивайло Петев се прочу с историческата загуба, която е и най-голямата за представителния тим на „лъвовете“ от 70 години насам.

Румънският сайт „Проспорт“ написа: „Историческо унижение претърпя България! Япония им предаде урок по футбол“.

Домакините на турнира стигат по-далеч. Коментарът на злополучния за „лъвовете“ мач анализира играта на Ивелин Попов и компания: "Какво да кажа за такъв съперник? Средна работа. На терена изглеждаше, че тези хора нямат никаква връзка помежду си и не се познават. Може би въобще не са се подготвили за този мач? Даваха твърде много пространство на нашите нападатели и те се възползваха.“

Местното издание „Юуоли“ на свой ред направи паралел между сегашните играчи на България и тези от успеха над Португалия: "Да, това е почти същият състав, който победи Кристиано Роналдо и компания. Въпросът е дали толкова си могат, или просто им е повлияла умората от края на сезона и часовата разлика с Далечния изток?".

В същото време в Италия местната преса обърна по-голямо внимание на попадението на халфа на „Палермо“ Ивайло Чочев, отколкото на звучното поражение на гостите.

„Фоксспорт Азия“ пък допълва, че българските футболисти са отвърнали на тежкия удар на „самураите“ едва след 6-ия гол.

Следващият двубой на България е на 7 юни срещу Дания в спор за 3-то място, а в същия ден ще е и финалът Япония - Босна и Херцеговина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ