За шести път пръскат срещу комари в Пловдив

За шести път от началото на 2016 година в Пловдив ще пръскат срещу ларви и възрастови форми на комари, съобщи Деспина Гърова, директор на общинско предприятие "Дезинфекционна станция" в града под тепетата.

Първото бе още през месец февруари, а предстоящата масирана обработка на бреговата зона по река Марица и притоците й, Цар Симеоновата градина, Дондуковата градина, парк "Лаута", парк "Отдих и култура" и останалите зелени площи в Пловдив ще започне на 6 юни и ще продължи до 20 юни.

Ще се работи на територията на целия град и за това експертите предупреждават собствениците на пчелни семейства да вземат съответните мерки, а освен това призовават шофьорите за повишено внимание. Ще се пръска по график, като на 6 и 7 юни ще се започне от район "Западен", в това число и в крайните квартали "Прослав" и "Коматево". На 8 и 9 юни служителите на Дезинфекционна станция ще обработват район "Северен", на 9 и 10 - "Южен", от 10 до 13 юни - "Източен", на 14 и 15 юни - "Тракия", на 16 и 17 юни - "Централен", а на 20 юни ще се пръска във всички гробищни паркове на Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони