Връчиха на майката на Георги Славков отличието му "Почетен гражданин на Пловдив"

Майката на футболната легенда на "Ботев" (Пд), ЦСКА и националния ни отбор Георги Славков-Бенкса получи отличието "Почетен гражданин на Пловдив", с което синът й бе удостоен посмъртно с решение на Общинския съвет.

Почетното звание й бе връчено лично от председателя на пловдивския парламент Савина Петкова на специална церемония преди откриването на третото издание на детския футболен турнир "Георги Славков-Бенкса" в памет на носителя на "Златната обувка" за голмайстор №1 на Европа за 1981 г.

"За мен е чест да връча това отличие. То е признание за изключителния принос на Георги Славков към футбола в Пловдив и България. Познавах Георги от дългите ни години, в които работехме заедно в общинска администрация, и мога да споделя, че той бе отдаден на работата си, вършеше я с удоволствие и бе достоен човек", заяви Савина Петкова. Думите й трогнаха членовете на семейството на Георги Славков, които споделиха радостта си полученото признание.

Сред гостите уважили церемонията бяха бивши съотборници на Бенкса начело с капитана на жълто-черния дриймтим от 80-те години на 20-ия век Петър Зехтински-Зико, олимпийският шампион по кану-каяк Николай Бухалов и др. Веднага след нейния край пък бе дадено началото на третия футболен турнир "Георги Славков-Бенкса", който тази година се проведе под мотото "Да се върнем на стадион "Христо Ботев - да заведем там и децата си!". Участие в него взеха 7 отбора от малчугани от пловдивските училища и един от град Перущица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена