Близо 11 000 къса цигари, над 37 кг тютюн и 62 литра алкохол иззеха при акция в Пазарджик

В хода на акцията рещу нелегалната търговия с акцизни стоки са извършени 246 проверки на жилища, стопански постройки, търговски обекти и моторни превозни средства. Открити и иззети са общо 10 923 къса цигари, 37.538 кг сух нарязан тютюн и 62 литра високоградусов алкохол в различни разфасовки. По констатираните случаи са образувани 13 заявителски материала и са съставени три акта за установяване на нарушения, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По време на операцията е задържан и шофьор, предложил подкуп на полицейски екип. Рано сутринта вчера, автопатрул при РУ - Велинград извършвал проверки на улица в Ракитово. Униформените спрели „Опел”, управляван от ракитовеца И.К. /58 г./. След инспекция на автомобила за наличие на акцизни стоки последвала проверка на документите на водача. Оказало се, че той е с отнета шофьорска книжка.

Полицаите предприели действия за съставянето на акт за установеното нарушение. С надеждата санкцията да му се размине, И.К. подхвърлил на предната седалка на служебния „Опел Астра” банкнота от 50 лева. Мъжът е задържан в ареста, а спрямо него се водят две полицейски производства - за шофиране в срока на наложеното му наказание и подкуп на длъжностни лица при изпълнение на служебните им задължения.
Активните действия срещу нелегалната търговия с акцизни стоки продължава на територията на целия регион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право