Таня Андреева: Държавата не бива да плаща дълговете на общинските болници

Шефът на “Teлeлинк” купи хърватски TV доставчик

Готвят нов превод на български на Истанбулската конвенция Терминът "джендър" предизвиквал неразбирания

Кучета водачи издъхват от миша отрова Лабрадорът Марвин се мъчил 10 дни, но не могли да го спасят

Здравната каса: Решението на ВАС няма правни последици за НЗОК

Посланик Бойко Коцев: Русия и ЕС ще си сътруничат за миграцията

Милен Керемедчиев: Япония иска споразумение за свободна търговия с ЕС

Пак намериха невзривени боеприпаси Петолъчката

Общинският съветник от БСП Огнян Стоянов в Горна Оряховица: Общината се готви да плати 80 000 лева за втори анализ на въздуха

Пореден магистрат от СГС печели дело срещу дисциплинарно наказание, поискано от Лозан Панов

Разследват майка, държала дъщерите си под ключ в Свищов Съсед разкрил на полицията къщата на ужасите

Протести в Сливен срещу закриването на две училища

Вучич отива в Косово заради убийството на Оливер Иванович

ИАГ: 148 акта написаха горските инспектори за седмица

Закопчаха в съдебната зала подсъдим и го отведоха в затвора Извършителят бил много жесток - изгорил жив гларус и набучил главата му на ограда

Габриела Петрова: Скандалът с допинга се отрази на тренировките ми, но е важно, че нещата се оправиха

Четири месеца след като даде положителна допинг проба, а по-късно беше оневинена, Габриела Петрова твърди, че вече е забравила най-тежкия период в кариерата си.

„Не мисля вече за това, не се връщам назад, опитвам се колкото се може по-малко да си го спомням. Фокусирала съм се единствено върху предстоящите събития и състезания“, призна пред БТВ Петрова.

Лекоатлетката гледа положително на случилото се и е на мнение, че недоразумението с допинга ѝ е дало ценни уроци. „Когато нещата не зависят от теб е много тежко. Моята съдба беше в чужди ръце, аз не знаех как ще се развият нещата, но се научих на много търпение. Това по някакъв начин още повече е калило характера ми и волята”

Състезателката разкри, че скандалът се е отразил на тренировъчната ѝ дейност.

„Щях да участвам на Световно първенство и си мисля, че бих се представила много добре на него. Щях вече да съм стартирала и на комерсиалните турнири. Наруши се много ритъма, но важното е, че нещата се оправиха и най-важно е да съм здрава и да успея да стартирам на най-големите стартове, които ми предстоят”, каза Петрова.

В момента спортист номер 1 на България за 2015 г. тренира за Олимпийските игри на пълни обороти, а първата ѝ голяма цел е европейският шампионат през юли.

„Вече не ми тежи толкова. Когато нещата се оправиха, не мисля, че би трябвало да ми тежи вече. Всички ме питат как съм? Дали психически съм добре? Мисля, че успях да се съхраня. Вече не отдавам значение на маловажни неща. Не влагам емоция в неща, за които преди съм се ядосвала и съм ги приемала за нещо с голямо значение, неща, които не мога да променя и не ми помагат по никакъв начин, не им отдавам вече значение. Опитвам се да гледам само важното, нещата, които ще ми помогнат да подобрявам всеки ден тренировките си“, бе откровена Петрова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.