Електрошок със силата на 1914 коня Хърватското чудо е най-бързият електрически автомобил

Кой се мръщи на чисто ново “Порше”?

Владимир Путин упражни правото си на глас на президентските избори в Русия (ВИДЕО)

Голям горски пожар в Австралия евакуира хиляди хора

Силите на Турция са влезли в град Африн

Вижте какви щети е нанесъл бурният вятър в София през нощта (СНИМКИ)

Дария Симеонова кара самолет, скача с парашут Пиарката Наталия от "Откраднат живот"

“Наполеон” на глобализма Изпълнението на проекта за създаване на „Съединените щати на Европа и Америка“ бе осуетено от Тръмп

Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета в столицата

В Русия се провеждат президентски избори

Какъв шпионин сте според зодията

Време е за дерби!

Над 50 огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново

На 18 март 2018 да почерпят

Чехия, Словакия и Швеция отхвърлиха твърденията на Мария Захарова за съпричастност към невротоксина, използван срещу Сергей Скрипал

Бойко Борисов откри Музея на розата в Казанлък

Снимка: Фейсбук на Бойко Борисов

Премиерът Борисов откри днес в Казанлък Музея на розата заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова, на земеделието Десислава Танева, на регионалното развитие Лиляна Павлова и гости от най-различни държави. Това стана ясно от Фейсбук профила на Бойко Борисов.

“България дълго е време е била сред световните лидери в производството и износа на розово масло, а Розовата долина край Казанлък е регион, в който се култивират и произвеждат значителни количества от тази култура в световен мащаб. Затова и правителството винаги се е стремяло да осигурява необходимата подкрепа за този отрасъл, а в този мандат успяхме да предоставим на община Казанлък и 1 млн. лв. за изграждането на Музея на розата.

Общината и дарители също участваха в изграждането на музея. Историческото наследство и историята на българската маслодайна роза ще бъдат съхранени и представени пред гостите на музея по изключително модерен и съвременен начин, като музейната експозиция проследява над 300-годишната история на българското производство на маслодайни рози. Тук могат да се видят и оригинални казани за производство на розово масло и розоварни.

Други стъпки, които предприехме за развитието на културните дадености на местността, бяха предоставените на общината за управление шест тракийски гробници, сред които и „Голямата Косматка”, чрез което да се развива местният туризъм, и отдадените в полза на общинския исторически музей „Искра“ горски имоти, където да се осъществяват археологически проучвания. Радвам се, че успяхме да подпомогнем Казанлък и с предоставения на общината безвъзмездно двуетажен учебен корпус, който да се ползва от школата по физика на Теодосий Теодосиев. На общината бяха дадени и няколко работни помещения както и държавния дял от сградата, предназначена за Дом на техниката, с което да се улесни предоставянето на административни услуги за населението”, пише премиерът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.