Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Бойко Борисов откри Музея на розата в Казанлък

Снимка: Фейсбук на Бойко Борисов

Премиерът Борисов откри днес в Казанлък Музея на розата заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова, на земеделието Десислава Танева, на регионалното развитие Лиляна Павлова и гости от най-различни държави. Това стана ясно от Фейсбук профила на Бойко Борисов.

„България дълго е време е била сред световните лидери в производството и износа на розово масло, а Розовата долина край Казанлък е регион, в който се култивират и произвеждат значителни количества от тази култура в световен мащаб. Затова и правителството винаги се е стремяло да осигурява необходимата подкрепа за този отрасъл, а в този мандат успяхме да предоставим на община Казанлък и 1 млн. лв. за изграждането на Музея на розата.

Общината и дарители също участваха в изграждането на музея. Историческото наследство и историята на българската маслодайна роза ще бъдат съхранени и представени пред гостите на музея по изключително модерен и съвременен начин, като музейната експозиция проследява над 300-годишната история на българското производство на маслодайни рози. Тук могат да се видят и оригинални казани за производство на розово масло и розоварни.

Други стъпки, които предприехме за развитието на културните дадености на местността, бяха предоставените на общината за управление шест тракийски гробници, сред които и „Голямата Косматка”, чрез което да се развива местният туризъм, и отдадените в полза на общинския исторически музей „Искра“ горски имоти, където да се осъществяват археологически проучвания. Радвам се, че успяхме да подпомогнем Казанлък и с предоставения на общината безвъзмездно двуетажен учебен корпус, който да се ползва от школата по физика на Теодосий Теодосиев. На общината бяха дадени и няколко работни помещения както и държавния дял от сградата, предназначена за Дом на техниката, с което да се улесни предоставянето на административни услуги за населението“, пише премиерът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.