Маргарита Попова: Не пиша стратегии за интеграция, а работя с етносите

Не пиша стратегии за интеграция, а работя с различните етноси. Ходя при тях и решаваме какво ще правим. Това заяви в неделя във Велико Търново вицепрезидентът Маргарита Попова. Тя пристигна в старата столица за закриването на традиционния детския ромски фолклорен фестивал “Отворено сърце”, който събра в болярския град хиляди участници от страната и чужбина.

Според Маргарита Попова стратегии за интеграция се пишат лесно, още повече като се плаща за това.

“Децата винаги дават пример колко трябва да внимаваме, когато говорим, как да се научим да слушаме, как да чуваме и разбираме туптенето на сърцето на другия. Малко долавяме това, което казват децата, но съм оптимист. Животът ще ни научи да ги слушаме, но в момента не сме много добри ученици”, коментира още вицепрезидентът Попова.

Тя сподели, че се чувства изключително добре по време на такива форуми. Маргарита Попова припомни, че 5 г работи за каузата на интеграцията.

“Няма по- хубаво от това да се събираме на такива фестивали, да си отваряме сърцата един за друг, да възпитаваме децата, че е важно да уважават уменията на другите”, категорична е Маргарита Попова.

На церемонията по закриването на феста, вицепрезидентът, областният управител проф. Пенчо Пенчев и заместник- кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев връчиха награди на най- добрите групи. След това Попава се хвана на хорото, в което се включиха десетки участници в пъстрата проява. В поредното издание на фестивала “Отворено сърце” се включиха над 2000 ученици от цялата страна и чужбина. Те показаха фолклор и занаяти, характерни за различни етноси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини