Телефонните мошеници вече се представят за полицаи, които ловят измами по телефона

Нова схема на телефонните мошеници - представят се за полицаи, които разследват измами по телефона.

Сред последните им жертви е семейство от Костинброд. Телефонната измама започва по класическия начин, но възрастната жена бързо се усеща. „Казах му – недей да лъжеш, дъщеря ми е до мен. И затворих телефона”, предаде БТВ.

Минути по-късно обаче следва ново позвъняване, този път уж от полицай, който разбрал, че семейството е станало жертва на измамници и че те сега се готвели да ги оберат, но от МВР били взели мерки. Идват и инструкции.

"Ние сме тук, отцепили сме района. Правете всичко, което ви кажат, защото ще има стрелба. Дръпнете се от прозорците, заключете вратите”, споделя преживяното жертвата на измамата.

За да не пострада, семейството е призовано да събере всички ценности, които има, и да ги хвърли през балкона. Добавят към това и 11 хил. лв. Излъганите споделят, че са дали и златни накити.

„Карат хората да хвърлят парите през балкон, тераса, да ги оставят някъде. Няма жив контакт между потърпевшия и мулето”, описва схемата Стефан Попов от Главна дирекция „Национална полиция".

По данни на МВР, същите схеми вече успешно се реализират и в Гърция. Извършителите са познати на полицията български банди. В случая потърпевшите са пак възрастни хора, но валутата е евро.

В Гърция вече има задържан за телефонни измами. А по разследването на случая в Костинброд развитие няма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право