Три катастрофи за ден в монтанско село: ТИР-ове щурмуваха кочина, разбиха се, но тя оцеля

Кметът Личко Цолов оглежда щетите от поредната катастрофа в Славотин

Три пътно-транспортни произшествия станаха само за няколко часа в края на миналата седмица в монтанското село Славотин. При една от катастрофите пострадаха двама чешки граждани. При другите тежкотоварни камиони удариха свинска кочина, но не успяха да я сринат.

В петък към 21.30 ч. вечерта лек автомобил „Крайслер” излетял от десен завой в началото на Славотин и са забил в канавката. При удара били ранени 18 годишния шофьор Д. Х. и пътникът Р. С./42 г./ от Чехия. Те са настанени в болницата в Монтана без опасност за живота.

Сутринта на същия ден с разлика от няколко часа на десния завой от платното изскочили два ТИР-а и помели кочина в близък двор. Селскостопанкската постройка е разрушена наполовина, а камионите са със значителни щети.

Село Славотин отдавна е арена на зрелищни пътни инциденти. Преди около месец камион срина гараж в съседен двор. От години заради завоите в Славотин тежките камиони, които се движат с висока скорост, излитат от шосето и катастрофират. На няколко пъти ТИР-ове разпиляваха товари от плодове, сладкиши и перални препарати и местни жители зареждаха с безплатни храни и стоки къщите си.

„Отдавна настояваме за сериозни мерки за ограничаване на скоростта и осигуряване на безопасността на хората в селото. Само по случайност досега няма пострадали!”, заяви кметът на Славотин Личко Цолов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини