Градушки и облаци ни чакат утре

Утре цялата страна ще е покрита с облаци. Това ще се случи предимно след обяд. Ще превали и прегърми за кратко. На места валежите ще са значителни. Ще има и градушки. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър. Максимални температури между 22° и 27°, в София около 23°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

През нощта явленията в повечето места ще затихнат, а облачността ще намалее. Главно над Югозападна България ще продължи да има краткотрайни валежи. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието в следобедните часове ще е облачно. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. По морския бряг ще духа до умерен предимно южен вятър. Максимални температури между 22° и 26°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето е 1-2 бала.

Над планините ще е облачно. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 11°.

Във вторник и сряда ще духа до умерен вятър от изток-североизток; температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 20° и 25°. Превалявания ще има главно в западната половина от страната, на повече места и придружени с гръмотевици ще са през първия ден. Над източната половина облачността ще е разкъсана, вероятността за валежи е много малка.

В четвъртък преваляванията ще са само на отделни места в следобедните часове, главно в планинските райони на Западна България. Вятърът ще се ориентира от югоизток и ще започне повишение на температурите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето