Ежедневни акции срещу контрабандата тръгнаха в Пазарджик

Прекъснаха отпуските на полицаите в региона след критики на премиера

Ежедневни акции срещу контрабандата на акцизни стоки в Пазарджишка област е разпоредил шефът на Областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев след критиките на министър-председателя Бойко Борисов след срещата му в петък с петък с петте тютюневи компании, участващи в кампанията срещу незаконната продажба на цигари без бандерол.

След като премиерът постави ултиматум на полицейските шефове в областите Пазарджик, Пловдив, Сливен и Хасково или да сложат час по-скоро край на контрабандата с цигари, или да си тръгват, Рогачев незабавно прекрати отпуската си. Спрени са и отпуските на всички служители от секторите за противодействие на икономическата и криминална престъпност в областната дирекция и районните управления в Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Септември и Пещера.

Огромни количества акцизни стоки без бандерол бяха открити още при първата полицейска операция, при която на територията на Пазарджишка област бяха извършени 246 проверки на жилища, стопански постройки, търговски опекти и МПС-та. "Открити и иззети са общо 10 923 къса с цигари в опаковки или пликове, 37,538 кг сух нарязан тютюн и 62 литра високоградусов алкохол в различни разфасовки. По констатираните случаи са образувани 13 заявителски материала и са съставени 3 акта за установени административни нарушения", съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областна дирекция на МВР-Пазарджик.

Проверките в Пазарджик, който е на шесто място в страната по продажби на контрабандни цигари с 26,7%, и региона ще продължат и през тази седмица, обявиха от ОД на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини