Българските антарктици стигнаха до остров Ливингстън

Скатов се подготвя за изкачването на 14-ия си връх

Шеф на „Нисан“ арестуван за измами Укривал доходи и харчел фирмени пари за лични нужди

Испания иска гаранции за Гибралтар в проектоспоразумението за Брекзит

Обучават лекари и психолози за ранно откриване на депресия

Соня Йончева идва в България Звездната прима пристига за кинопремиера

Над 200 ученици се запознаха с културата и традициите на Австрия Областният управител на Велико Търново проф.Любомира Попова прие посланика на Австрия

22 г. затвор за двама трафиканти на хероин

Германия прекрати оръжейния експорт за Саудитска Арабия

Млади изследователи от Стопанска академия представиха свои разработки Творческите работи бяха презентирани на 11-та докторантска научна сесия

КПКОНПИ е внесла иск за отнемане на имущество от Евелин Банев-Брендо и семейството му на стойност 23 275 542 лева

Гуардиола виновен за кризата на Германия

Искат забрана на Иванчева и Петрова да напускат страната

Треньорска рокада в „Левски“ заради вратарите, Михайлов пред подпис

Специализираната прокуратура с подробности за ареста на Петко Дюлгеров

Съдия чел 8 месеца дело срещу колежка

Съдия Мариян Марков (в средата) отговаря по две дисциплинарни дела.

Той ще го върне в понеделник на прокуратурата за доразследване

Съдия Мариян Марков от Софийския градски съд (СГС) е чел дело срещу своя колежка от Видин в продължение на 8 месеца, след като е било внесено в съда, и до днес той не го е насрочил.

Софийската градска прокуратура е предала на съд за подкуп Анелия Рашева от районния съд във Видин на 9 октомври 2015 г. Според закона съдията трябва да насрочи делото в двумесечен срок от постъпването му или не повече от 3 месеца, но ако процесът е сложен.

От СГС съобщиха, че шефът Калоян Топалов е изпратил три писма до Марков през декември, февруари и април т.г., в които настоява магистратът да насрочи делото срещу Рашева, както и други забавени от него дела в 7-дневен срок. След като Марков не изпълнил разпореждането му, на 2 юни Топалов пратил и четвърто писмо. В него пишело делото срещу съдийката да се насрочи незабавно.

„Днес ще върна наказателното производство срещу Рашева на прокуратурата за доразследване, защото в обвинителния акт има нарушения“, обяви пред „Труд“ съдия Марков. Той отказа повече подробности, тъй като делото е висящо. Срещу съдията се водят две дисциплинарни производства за бавно правосъдие.

Колежката му Рашева отговаря, че през 2009 г. искала да получи подкуп за себе си и за още един човек от по 1000 лв. За да стори това, тя си разпределила сама да гледа гражданско дело във Видинския районен съд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.