Бандата на Мечков измъчвала с електрошок

Обвиняемият Галин Бекяров крие лицето си от фотообективите в съдебната зала.

Хора от бандата на бургаския охранителен бос Николай Мечков измъчвали жертва с електрошок, а после я гърмели с гумени патрони. По този брутален начин мъжът бил принуждаван да върши престъпления. Това съобщи в спецсъда прокурор Красимир Тренчев.

Той поиска Мечков, дясната му ръка Петър Биберов-Кюфтето, както и двама от подчинените им да бъдат пратени за постоянно зад решетките. Групата бе задържана на 2 юни по обвинения за палежи на коли, побои и трафик на мигранти. Вчера стана ясно, че след арестите друг член от бандата - Румен Янакиев, е разказал на прокуратурата каква е йерархията в групата. Той е на свобода. Ченгетата обаче издирват шести човек от хората на Мечков.

Адвокатите им обявиха, че показанията срещу групата, които дали полицаи от БОП в Бургас, били махленски разговори и настояха клиентите им да излязат на свобода.

Съдия Николай Димитров прецени, че в ареста трябва да останат Мечков, Биберов и помагачът им Галин Бекяров. На свобода срещу 2 000 лв. е четвъртият член на бандата Станислав Стоянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право