Няма да спират тировете при жега

Превозвачите извоюваха да паднат ограниченията за движението на тежкотоварни автомобили през почивните дни, както и при високи температури. От Съюза на транспортните работници съобщават, че в петък е проведена среща с представители на Агенция „Пътна инфраструктура”, КАТ-Пътна полиция, Националното сдружение на българските превозвачи и Сдружението на международните превозвачи.

Постигнат е консенсус по основните искания в декларацията на Съюза на транспортните работници.

Напълно ще отпаднат ограниченията за движение на камиони над 12 тона при температура над 35 градуса, както се правеше това досега.

Транспортните работници са получили и уверение, че ще се редуцират ограниченията за товарните автомобили над 12 тона в петък и неделя, както и в последния предпразничен и последния празничен ден. До този момент се спираше движението на тирове по основните направления при очакван трафик по празниците предимно от столицата към гръцката граница или към морето.

Ще се въведат гъвкави ограничения на движението, съобразени с интензивността на трафика. Такива ограничения ще бъдат налагани в определени участъци от първокласната пътна мрежа с висок риск от катастрофи и участъци с висока натовареност на трафика. За тази цел ще се изготви карта на сайта на АПИ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини