Социалдемократите овладяват Букурещ, в Италия кандидат-кметовете отиват на балотаж

Петте най-големи града в Италия ще изберат новия си кмет на втори тур сочат резултатите от вчерашния вот, а в Румъния кандидатката на социалдемократите и Националния съюз за прогрес на Габриела Фиря печели вота за кмет на Букурещ. Избори имаше също така в Перу и Мексико, предаде БНТ.

Три екзит пола сочат, че кандидатката на социалдемократите и Националния съюз за прогрес на Румъния Габриела Фиря печели вота за кмет на Букурещ с над 40 на сто от гласовете. Левицата печели местните избори като цяло с 37 процента. Гласуването премина под знака на сериозните обвинения в корупция срещу бившия кмет на Букурещ Сорин Опреску и петима от шестимата районни кметове.

Кандидатът на десноцентристката партия "Перуанци за промяна" Педро Пабло Кучински печели втория кръг на президентските избори в Перу. Според предварителни резултати на социологическата агенция "Джи Еф Кей" той води с минимална разлика от малко над един процент пред Кейко Фухимори.

Присъствието на около 80 хиляди полицаи и войници предотврати реализаицията на заплахите за безредици и насилие в деня на местните избори в Мексико. Изборите се смятат за важен тест за надеждите на управляващата Институционно-революционна партия на президента Енрике Пеня Нието да запази властта след изборите през 2018 година. Предварителните резултати все още се очакват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят