Мъж се е изгубил в Лозенска планина

Мъж се е изгубил в Лозенска планина, съобщава "Фокус".

Мъжът е тръгнал на разходка в неделя, но се е изгубил. Около 21.00 часа се е свързал с Планинската спасителна служба. Мъжът е останал да преспи в планината, като около полунощ се е свързал с полицията като е съобщил, че е намерил подслон и е запалил огън.

По последни данни телефонът му е изключен, защото батерията му се е изтощила. От ПСС посочиха, че от полицията са предприели действия, за да проверят дали мъжът е все още в планината или вече е успял да стигне до автомобила си, което е паркиран в района на Лозенския манастир. От планинската служба допълних,а че са в готовност да се включат в издирването му, ако се наложи.

Проверява се сигнал, че изгубилият се в Лозенска планина мъж е в манастир „Св. св. Петър и Павел”. Това каза Емил Нешев от Планинската спасителна служба към БЧК.

"Мъжът, изгубил се в Лозенска планина, се е обадил по телефона от манастир „Свети Петър и Павел” над Долни Пасарел. В момента екип на полицията пътува към манастира, за да установи дали мъжът е там и дали информацията е вярна”, уточни Емил Нешев. По думите му, засега сформираният спасителен екип на ПСС е в режим на изчакване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини