Хапвайте ягоди и ядки за бели зъби

Храни за блестяща усмивка

Храните и напитките, които приемаме ежедневно, оказват голямо влияние на белия цвят на усмивката ни. За да не си броите чашите кафе или цигарите, хапвайте повече плодове. Те са една от групите храни, които се грижат за тялото ни. От тях ягодите, портокалите, ябълките и крушите се грижат предимно за бляскавата ни усмивка.

Ягодите съдържат т.нар. ябълчена киселина, която помага за разграждането на натрупалия се горен тъмен слой по зъбите. Ябълките укрепват венците, а високото съдържание на вода в тях помага за произвеждането на повече слюнка, което намалява до минимум образуването на бактерии, които причиняват лош дъх устата.

Твърдите храни изчистват петната по зъбите

Зеленчуците, които премахват плаката по зъбите са целина, лук и броколи. Лукът не причинява петна по зъбите, освен с лош дъх не може да ви причини неприятности. Целината премахва добре остатъците от храна, а броколите са натурален „пилинг“ за зъбите.

Храните, които е хубаво да консумирате, за да избелите зъбите си, са прясно и кисело мляко, сирене, кашкавал и ядки. Калцият в млякото е изключително полезно за емайла и ги поддържа по-бели, а ядките като доста твърда храна, която помага за добрия цвят на усмивката ни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл