Монтана среща с духова музика талантите на България

Снимка Любомир Йорданов

ТС взрив от 20 медни духови инструменти и много цветя Монтана посреща победителите в последното издание на конкурса „България търси талант” – брас бенда „Виво – Монтана”.

Шестте момчета – бивши и настоящи ученици на гимназия „Св. Климент Охридски”, и учителят им Пламен Крумов безапелационно спечелиха вота на зрителите в надпреварата с хиляди дарования от цялата страна и чужбина. Парчето, с което бандата срази всички на финала, е собствена композиция, събрала ритмите и традициите на духовите музики на Северозапада. С вокали за изпълнението на музикантите помогнали и приятелите им от езиковата гимназия в областния град.

„Всичките над 400 ученици на математическата гимназията заедно с учителите ще посрещнем бенда. Ще свири и духовата музика на училището, създадена от Пламен, в която започнаха кариерата си и победителите!”, каза директорката Бойка Симеонова. Още на следващия ден след финала на съзтезанието много ученици заявили желание да се включат в легендарния вече училищен състав, споделиха преподаватели.

„Трудихме се много. Момчетата са много талантливи и ентусиазирани. Очаквахме тази награда, но тя пак ни изненада. Сега празнуваме, но скоро започваме работа. Ще правим нова собствена музика, защото само така се върви напред!”, заяви шефът на „Виво – Монтана” Пламен Крумов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини