Откриха обновената база на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Красимир Вълчев: Няма да се отменя учебната програма по история за 10-и клас

Йоханес Хан: Сърбия и Черна гора ще са следващите, които ще влязат в ЕС

Джеймс Матис: САЩ са изправени пред нарастващи заплахи от Китай и Русия

За улеснение на домакинствата ЮЗДП разкри 8 централни склада за дърва

Вдигат 5-звезден хотел в центъра на София Ще се намира на Солни пазар на мястото на бившия цирк

Скандалджията Кириос: Григор е силен, ще е тежко

Със 100-те родопски гайди откриха изложение в Берлин Включват мярка за напояване в Програмата за развитие на селските райони

Започна разследване на причините за смъртта на Долорес О’Риърдън

Димитров: Жегата? Все едно си бях в България

Григор взе реванш №1

Илияна Йотова ще открие дискусия за бъдещето на ЕС

Михаил Попов: С усилията на всеки един от състава на Сухопътните войски затвърдихме постигнатите способности

Емил Караниколов: Продължават да намаляват чуждестранните инвестиции у нас

Закон “Стоп Сорос” бори нелегалната миграция в Унгария Приходи на НПО от чужбина ще бъдат облагани с 25% данък

Кметът на Търново показа обновения Комплексен онкоцентър на благодетели от Швейцария

Кметът на Велико Търново Даниел Панов показа напълно обновения Комплексен онкологичен център на благодетели от Швейцария. В старопрестолния град гостуваха представители на Сдружение „Солидарност Швейцария – Източна Европа“. През април миналата година организацията дари болнично обзавеждане за нуждите на общинското здравно заведение. То включваше 37 легла и мебелно оборудване – шкафове, рафтове, столове и маси, с цел осигуряване на по-добри условия за пациентите и медицинския персонал..

Гостите от Швейцария останаха доволни, че дарението за Велико Търново се използва по предназначение. Те поздравиха Даниел Панов и екипа му за усилията, които се полагат за качествени здравни услуги в общината. Управителят на Комплексния онкологичен център д-р Мария Рачева показа на чуждестранните благодетели залите със съвременното медицинско оборудване, както и стаите на пациентите.

Градоначалникът разказа, че вложените средства в обновяването на общинското здравно заведение възлизат на над 10 милиона лева и то е вече сред най-съвременните в цяла България.

„Доволни сме да видим, че това, което сме дарили, се използва по предназначение и е полезно за пациентите“, коментира Андреас Тиони, президент на швейцарската организация.

Членовете на Сдружение „Солидарност Швейцария – Източна Европа“ посетиха и Общинския център за кожно-венерически болести. Обсъдена бе нуждата от болнична мебел и оборудване, както и възможността за бъдещи благотворителни акции за Велико Търново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.