Съвместен наряд на Фронтекс предотврати нарушение на българо-турската граница

Гранични полицаи от ГПУ-Гоце Делчев предотвратиха нарушение на българо-гръцката граница, групата е задържана на гръцка територия, това съобщиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция".

Тази нощ съвместен наряд от български граничен полицай и двама полски служители, участващи в операция на Агенция Фронтекс, патрулирали в района на инженерното възпрепятстващо съоръжение източно от село Капитан Андреево. Малко след полунощ полицаите забелязали група от около 25 нелегални имигранти, придвижващи се към българската граница. Уведомени са турските власти, които са задържали групата.

Вчера към 12.30 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Гоце Делчев е забелязал на съседна територия, близо до държавната граница, група от около 70 човека. Незабавно към мястото са насочени още гранични наряди и е уведомена гръцката гранична полиция. Към 14 часа групата е задържана на гръцка територия.

На 5 юни на ГКПП – Капитан Андреево гара в един от вагоните на товарен влак, пристигащ от Турция, граничните полицаи открили 6 незаконни имигранти. Те били без документи, представили са за сирийски граждани. Нелегалните имигранти са задържани в ГПУ-Свиленград. На ГКПП-Лесово вчера граничните полицаи открили с газ-анализатор 5 незаконни имигранти, представящи се сирийски граждани. Нелегалните пътници били укрити в товарен автомобил с турска регистрация. Те са задържани в ГПУ-Елхово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини