Иван Евстатиев си разбил главата в килията, защото му прилошало от отказа да се храни

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е направил опит да се самоубие в килията си, алармира адвокатката на обвинения в изнасилване на 16-годишно момиче на 15 януари 2016 г. екслидер на БСП в двата града.

Инцидентът е станал в неделя по обяд в следствения арест на затворническото общежитие в Пазарджик, като според твърденията на адвокатката си Евстатиев многократно си се удрял главата в стената на килията си в опит да я разбие.

Надзирателите го спасили навреме и го откарали в болницата в Пазарджик. Евстатиев е открит на пода на килията си с рана на главата. Край него на е имало петно кръв.

Според адвокат Колчева клиентът й се е сринал психически, след като в петък Окръжният съд в Пловдив отказа да промени мярката му за неотклонение "задържане под стража" в по-лека - подписка.

За 4,5 месеца в ареста Евстатиев бил свалил 35 кг от личното си тегло, а според адвокат Ташкена Колчева причината за неузнаваемия му външен вид се дължи на получен мозъчен инсулт, развит диабет, бъбречна недостатъчност и тежка депресия. "Ако не бъде пуснат, може да отключи старото му биполярно разстройство от 2008 г., а в ареста психиатри няма, те са на повикване", декларира адвокатката на Евстатиев.

Според Окръжна прокуратура-Пазарджик няма данни обвиняемият Иван Евстатиев е да правил опит за самоубийство в затворническата си килия. "На стената в килията кръв не е открита", съобщи говорителят на прокуратурата Димитрия Ганчева.

Според държавното обвинение на задържания просто му е прилошало, тъй като категорично отказвал да приема храната, която му давал, и вследствие на физическата слабост е паднал на земята и си е наранил главата в пода.

В момента Иван Евстатиев е настанен в МБАЛ "Пазарджик", където ще остане поне 2-3 дни под лекарско наблюдение и ще му бъде направен скенер на главата. От лечебното заведение уточниха, че арестантът има рана на главата и фрактура на марсиларния синус, но не е изпадал в безсъзнание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право