Отборът на СОУ „Епископ Константин Преславски“ ще представи зона Бургас на финалите на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ на 17-19 юни в София

Отборът на СОУ „Епископ Константин Преславски“ е финалистът от зона Бургас във футболния турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ С това стават ясни 7 от 8-те отбора, които ще се борят за голямата награда. Финалът на първенството ще се проведе на 17-19 юни в комплекс „Спортна София 2000“ в Зона Б-5, София. Отборите финалисти до този моменент са: СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Симитли (Благоевград), СОУ „Христо Проданов” (Пловдив), СОУ „Пейо К. Яворов” (Стара Загора), СОУПНЕ „Фридрих Шилер“ (Русе), СОУ „Цанко Церковски“, Полски Тръмбеш (Велико Търново), 7 СОУ „Найден Геров“ (Варна), СОУ „Епископ Константин Преславски“ (Бургас). От всички тях се очаква да покажат силен спортен дух в битката за приза на първенството – посещение на четвъртфинален мач на UEFA EURO 2016 във Франция.

Празничният ден в Бургас премина под звуците на песни и смях, благодарение на множеството игри и състезания, които се проведоха паралелно с футболните надпревари. Новоизгряващата музикална звезда Михаела Маринова също дойде в града, за да предизвика своите фенове от региона да потанцуват заедно и да спечелят невероятни награди от вълнуващото състезание по танци „Раздвижи своя талант“. За учениците и техните родители беше организирана и специалната семейна игра „Веселата джага“, в която бяха предвидени атрактивни награди за малки и големи.

На 11 юни (събота) ще се проведе последният зонален турнир, в който зона София ще излъчи своя представител за финалите на „Купата на Coca-Cola”. Седмица по-късно започва най-вълнуващата част от училищните надпревари. Тогава ще станат ясни отборите, които ще грабнат трофея и голямата награда. Освен футболни емоции, феновете ще имат възможността да се забавляват и спортуват заедно с любимите си музикални звезди Михаела Филева, Михаела Маринова, Кристиан Костов, както и двукратният параоломпийски шампион Михаил Христов. Те ще бъдат сред специалните гости на финалите, за да подкрепят учениците, да се раздвижат и да спортуват заедно с феновете. По традиция ще бъдат организирани и разнообразни забавни игри, по време на които участниците ще могат да се сдобият с награди, а музика и танци ще съпровождат футболните мачове през целия ден.

Вече 5 поредни години междуучилищният футболен турнир „Купата на Coca-Cola“ мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Състезанието се организира от системата на Coca-Cola в България, в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Столична община, както и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. Тази година за първи път в историята на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ в зона София е включена и нова възрастова група – между 14 и 16 години. Отборите победители от всяка зона ще имат възможност да се състезават за голямата награда в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“, а по традиция всички фенове на футбола могат да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: www.kupata.bg.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ