Гневен мъж наряза гумите на лека кола за отмъщение

Куче водач е било отровено пред блок в София

Фандъкова и Ангелкова посрещнаха първия полет Баку-София

Училищен автобус се блъсна в къща в Германия

13 братя и сестри са били държани оковани от родителите си в Калифорния

Михаела Маринова: Не се влюбвам лесно Ако нямах музикален талант, щях да съм хирург, убедена е тийнсензацията

АПИ: Над 1100 машини обработват пътните настилки в страната, всички републикански пътища са проходими

Венцислав Грозев, БЛС: Областните болници ще последват съдбата на общинските, ако не се вземат спешни мерки в здравеопазването

Фандъкова: На Витоша не трябва да има строителство, освен на спортни съоръжения

Ангел Кунчев: Болните от грип продължават да растат, между 300-400 хил. българи може да заболеят

Стартира кампания „Не купувай, осинови“ под егидата на кмета на Благоевград Камбитов

Експерт: С новата телефонна измама „обаждане от чужбина” се атакуват хиляди хора

Министър-председателите Бойко Борисов и Артур Расизаде откриха първата авиолиния между България и Азербайджан (СНИМКИ и ВИДЕО)

Столична община: 146 снегопочистващи машини работиха през нощта в София

AПИ: Шофьорите да се движат с повишено внимание в тунела при км 56 от АМ „Струма“, в района на Блатино, поради авария в осветлението

След като не му достигнаха 2600 подписа: Марешки готов да се откаже от част от въпросите за референдум

Веселин Марешки и неговият екип са готови да преразгледат необходимостта от някои въпроси, които бяха първоначално вписани сред исканите в подписката за референдум, обявиха на официалния сайт на инициативата.

В петък ГД ГРАО обяви, че след проверка на допълнителни 125 292 подписа са признати за коректни 87 278 от тях. Добавени към първоначално внесените 310 078 подписа станаха общо 397 356, с 2 644 по-малко от прага за задължителен референдум.

„Можем да разглеждаме резултатите под два ъгъла – мнително, че някой е предизвикал ситуацията, в която подписите ни да останат под необходимите 400 000 (каквато информация получихме под формата на слухове), или да приемем резултата и да продължим напред. Ние, като прагматични хора и професионалисти, ще потърсим следващата правилна крачка, за да защитим тези близо 530 000 души, които се включиха в нашата подписка“, казват от инициативния комитет. 

„Поради факта, че настощият президент оспори конституционалността на единственият въпрос, който имаме в съвпадение с една друга подписка – този за намаляване на броя на депутатите от 240 на 120, декларираме, че сме готови да изчакаме решението на Конституционния съд, а ако това наложи – и да преразгледаме във времето неговото поставяне в референдум пред българския народ. Поради зачестилите твърдения, че искам да използвам допитването за личните си цели, съм готов да се откажа и от въпроса за броя на аптеките, въпреки че е оспорваната от нас норма е противоконституционна“, обявява Марешки.

„Нашият инициативен комитет държи на въпроса за въвеждане на регулация при цените на горивата. Той беше основният, който вълнува хората и с неговото решаване могат да се оставят между 2 и 3 милиарда лева годишно в икономиката на България, и по-конкретно – в домакинствата и малкия и среден бизнес“, обяснява Марешки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.