Стопанска академия в Свищов разширява двустранното си сътрудничество с университети в Египет

Снимки: Веселина Ангелова

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов разширява контактите и взаимоотношенията си с висши учебни заведения в Египет. Ректорът на Свищовската академия доц. д-р Иван Марчевски гостува в университета „Суецки канал” в гр. Исмаилия по покана на своя колега проф. д-р Мамдух Мустафа Гораб. Целта на визитата бе подновяване на договора за сътрудничество между двете висши училища, чиито взаимоотношения датират от 1997 г. По време на работна среща със зам.-ректора по учебна дейност и научни изследвания – проф. д-р Нахед Мохамед Мустафа, бяха обсъдени възможности за възобновяване и активизиране на сътрудничеството чрез обмен на студенти и академичен състав, съвместна научноизследователска, публикационна и проектна дейност.

В рамките на визитата си в Египет, ректорът на Стопанска академия реализира работни срещи и в две висши учебни заведения в Кайро. С президента на Висшия институт за специализирани изследвания – проф. д-р Моксен ЕлБатран, доц. Марчевски обсъди рамките на договор за двустранно сътрудничество, който предстои да бъде подписан. Сред основните дискутирани въпроси бе обучението на египетски студенти в Стопанска академия по магистърски програми, свързани със счетоводство и финанси, туризъм, бизнес информатика. В Канадския международен колеж в египетската столица, доц. Марчевски бе посрещнат от президента на учебното заведение проф. д-р Магди ЕлКади, а по-късно проведе работна среща и с декана на факултета по бизнес администрация. Домакините проявиха интерес към организиране на лятно училище за техни студенти в Стопанска академия и отправиха покана към свищовски академични преподаватели за участие в международна конференция.

По време на визитата си в Египет доц. Марчевски бе придружаван от проф. дин и дпн Карим Наама – координатор на Евро арабски център към Стопанска академия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони