Валери Симеонов: Правим допитване за общи действия с „Атака“, но имаме собствени разбирания

"Готови сме на разговори с всички български партии и да обсъждаме всичко, което е свързано с доброто и в полза на България." Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред БНР в отговор на въпрос за готовността на партията за разговори с "Атака".

Преди дни председателят на „Атака“ Волен Сидеров заяви, че е предложил на Патриотичния фронт да направят коалиция и да издигнат общ кандидат за президентските избори през есента и общо явяване на следващи парламентарни избори.

Валери Симеонов съобщи, че е пуснато допитване до партийните членове, за да се разбере доколко биха могли да понесат евентуална обща работа с „Атака“.

Не мога да предвидя какви ще бъдат настроенията. Има хора, лично засегнати. Има хора, физически засегнати от хулиганствата на „Атака“, коментира Симеонов.

По думите му логиката, че след обединение в ляво и около дясноцентристки кандидати патриотичните формации трябва също да търсят общи действия, за да имат успех на президентските избори, не важи:

"Няма да тръгнем по логиката на когото и да било. Имаме собствени разбирания. Имаме собствена програма. Имаме собствена цел и кауза. Ако „Атака“ се вписва в реализацията на тази кауза – да. Ако, обаче не се вписва, няма как да стане това."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика