С камери охраняват новите спортни обекти в Търново

Снимка: Веселина Ангелова

Новите спортни обекти в квартал „Колю Фичето” във Велико Търново вече са охранявани с камери. Записващите устройства заработиха в края на миналата седмица, като с тях е наблюдават районът около баскетболното игрище и площадката за скейтборд на ул. „Проф. Илия Янулов”. Изграждането на двете съоръжения бе финансирано със средства от Европейския фонд за регионално развитие и бе част от проекта „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”.

Около обектите са поставени три записващи камери, монтирано е и улично осветление. Благодарение на високоскоростната интернет връзка сигналът от устройствата се предава в реално време. Инвестицията е за малко под 5000 лева, осигурени по инвестиционната програма на Общината. Осветителните тела, записващите устройства и интернет достъпът до тях са осигурени на базата на договорни отношения между Община Велико Търново и изпълнители по няколко контракта.

От началото на годината баскетболният терен със специална настилка и площадката за скейтборд няколко пъти ставаха обект на вандализъм. Игрището бе заливано с боя и катран, а конструкцията в съседство бе чупена и палена. Последната хулиганска проява дори пряко застрашаваше живота на децата и младите хора. Един от носещите болтове на конструкцията бе разхлабен, а самата площадката за скейтборд бе прогорена от долната страна и залята с вода. По този начин се създаваше реална опасност от пробиване на настилката и сериозни наранявания. До момента щетите върху обектите на ул. „Проф. Илия Янулов” са на стойност от близо 40 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони