24 души са арестувани в Турция по подозрение в „терористична пропаганда“ срещу военната операция в Сирия

68-годишна загина, мъжът й с опасност за живота заради забравени котлони

Св. Синод: Истанбулска конвенция отваря широко вратите към морален разпад БПЦ призова парламента да не ратифицира споразумението

Грабител изтърси портфейл от чанта

Илияна Йотова: Преживяваме един от най-колебливите периоди в развитието на ЕС

Цеко Минев: В Европа правят по 200 лифта, а ние се обясняваме за един

Задържаха 20-годишен, ударил фелдшер в Спешния център в Нова Загора

Община Петрич довършва важни проекти през новата година

Нов център ще има Боровец, избират между 40 архитектурни проекта

Свищовлия счупи скулата на съседа си при побой

Затвориха тунела под връх Монблан заради навалял сняг

В Благоевград официално обявиха грипна епидемия, Петрич на прага

Откриха труп на мъж до заведение в Кърджали 12-годишно момче подало сигнала

Премиерът милиардер на Чехия при Борисов (снимки)

Спипаха крадци на 3050 лева от лека кола

С камери охраняват новите спортни обекти в Търново

Снимка: Веселина Ангелова

Новите спортни обекти в квартал „Колю Фичето” във Велико Търново вече са охранявани с камери. Записващите устройства заработиха в края на миналата седмица, като с тях е наблюдават районът около баскетболното игрище и площадката за скейтборд на ул. „Проф. Илия Янулов”. Изграждането на двете съоръжения бе финансирано със средства от Европейския фонд за регионално развитие и бе част от проекта „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”.

Около обектите са поставени три записващи камери, монтирано е и улично осветление. Благодарение на високоскоростната интернет връзка сигналът от устройствата се предава в реално време. Инвестицията е за малко под 5000 лева, осигурени по инвестиционната програма на Общината. Осветителните тела, записващите устройства и интернет достъпът до тях са осигурени на базата на договорни отношения между Община Велико Търново и изпълнители по няколко контракта.

От началото на годината баскетболният терен със специална настилка и площадката за скейтборд няколко пъти ставаха обект на вандализъм. Игрището бе заливано с боя и катран, а конструкцията в съседство бе чупена и палена. Последната хулиганска проява дори пряко застрашаваше живота на децата и младите хора. Един от носещите болтове на конструкцията бе разхлабен, а самата площадката за скейтборд бе прогорена от долната страна и залята с вода. По този начин се създаваше реална опасност от пробиване на настилката и сериозни наранявания. До момента щетите върху обектите на ул. „Проф. Илия Янулов” са на стойност от близо 40 000 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.