Шофьор без книжка помля мъж на тротоар

Шофьор без книжка препуска с чужда кола из улиците на шуменското село Стоян Михайловски, помете пенсионер на тротоара и се укри. Инцидентът станал към 21,30 часа в неделя, а пострадалият мъж П.В. /64г./ е настанен в болница с четири счупени ребра, разкъсване на белия дроб и опасност за живота.

20-годишният Зекин Р. бил зад вола на "Фолксваген Голф" и след остър десен завой загубил управление, и се качил на тротоара на ул."Копринков". Там блъснал човека, който вървял и вместо да спре и да окаже помощ, продължил. В колата заедно с него пътували приятелите му Асен и Севдалин. Удареният селянин бил откаран с линейка в болницата в Шумен, където е опериран.

Очевидци на инцидента запомнили част от номера на автомобила и извършителят бил открит. Той не притежава свидетелство за управление на кола. Возилото пък, било собственост на жена от близкото село Изгрев. На водача е взета кръвна проба, която ще покаже дали е пил алкохол. Разпитани са и приятелите му на 24 и 34 години от селото. По случая е започнато досъдебно производство, съобщават от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право