Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Икономистите на БАН: Правят хляб от замразени смеси (обзор)

Хлябът у нас са прави основно от хлебопекарни смеси и замразени миксове. Това обявиха икономистите от Института за икономически изследвания към БАН, които са направили анализ на аграрния сектор в България.

“Най-скандалното е зърното, което ние произвеждаме в излишък и изнасяме, но нашият хляб се прави основно от хлебопекарни смеси и замразени заготовки. Тази информация няма как да я видите в статистиката. За целта трябва да разполагате с оперативната информация на митниците”, каза доц. Огнян Боюклиев от института.

Има такива миксове, но те се използват не в промишленото, а в домашното производство, коментира за „Труд” Георги Попов, председател на Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите.

По думите му хлябът у нас се прави от брашно, вода, сол и мая.

Според икономистите на БАН друг проблем е масовият внос на селскостопански стоки у нас. През миналата година например едва 7% от ябълките в магазините са били български, както и 22 % от доматите, 33% от месото и 44% от млякото.

Според икономистите през последните години сбърканият модел в земеделието е лишил икономиката от поне 10 млн. лева добавена стойност и от половин милион работни места.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете