Кметът на Пловдив изпълни в срок поет на срещата с родители ангажимент

Снимка: Авторът

Кметът на Пловдив Иван Тотев изпрати в понеделник след обяд писмо до директорите на основните училища "Душо Хаджидеков" и "Георги Бенковски", в което настоява да бъде създадена такава организация, че учениците, които в момента се обучават там, да не бъдат местени. По този начин градоначалникът изпълни в дадения му срок ангажимента, който пое пред родителите на децата от двете училища по време на срещата помежду им в областната управа на 3 юни.

В документа се казва още, че след приключване на процедурата по преобразуването, прието на 17 май 2016 г. с решение № 194 на ОбС- Пловдив, е нужно да създаде такава организация, че учениците, които в момента се обучават в една от двете сгради и живеят в района на същата, да не бъдат местени в друга.

"Настоявам учениците, записани съответно в ОУ "Георги Бенковски" или ОУ "Душо Хаджидеков" към момента на издаване на заповедта на министъра за преобразуване, да продължат обучението си в училището, в което са започнали, до завършване на основно образование, с изключение на паралелките с брой ученици под нормативния минимум. За родителите, които желаят да има целодневна организация на обучение, да се създадат необходимите условия", се казва още в писмото на градоначалника Тотев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони