Защитата на Евстатиев: Обвиненията за изнасилване са „много съмнителни и скалъпени”, някой цели неговото физическо унищожение

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче, е в тежко състояние след опит за самоубийство, твърди неговият адвокат Ташкена Колчева, предаде БТВ.

По думите й няма никакво съмнение, че Евстатиев е невменяем.

„Блъскал си е главата в стената, след което е припаднал. Приет е в неврохирургията с комоцио и със счупен преден черепен лоб”, поясни Колчева.

От прокуратурата в Пазарджик твърдят, че Евстатиев имал травми по главата от падане. Но защитникът му смята, че клиентът й е искал да сложи край на живота си.

Според експертизата на психиатър, представена в съда, бившият кмет е в тежка депресия със суицидни намерения. По думите на Колчева в затвора в Пазарджик няма кой да следи психическото му здраве, защото не разполагат с щатен психиатър.

„Това не е симулация. Всички медии, които присъстваха в Пловдив на делото видяха, че той е свалил 35 кг. от теглото си, всички са на едно и също мнение, че Иван Евстатиев е неадекватен”, категоричен е адвокатът. Тя смята, че спрямо бившия кмет на Стрелча „се мери със специален аршин”.

„Явно някой цели Евстатиев да не излезе на свобода, явно някой цели неговото физическо унищожение”, допълни Колчева.

Според защитата на Евстатиев обвиненията за изнасилване са „много съмнителни и скалъпени” и не би трябвало бившият кмет да е с най-тежката мярка за неотклонение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини