Момчето, паднало от скала край Тетевен, ще бъде транспортирано в Пирогов поради тежкото му състояние

Момчето, паднало от скала край Тетевен, остава в тежко състояние и по-късно днес ще бъде транспортирано в „Пирогов", съобщава БТВ.

17-годишният Петър бил на разходка с още четирима приятели в местностите „Опасния зъб” и „Равни камък”, когато започнало да вали и групата решила да се прибира. 

Поради мокрия терен детето се подхлъзнало и паднало от скалата върху каменист участък.

Съучениците му потвърждават, че участъкът е изключително опасен и "ако сбъркаш, политаш към пропастта". Класният ръководител на Петър смята, че мястото не е достатъчно добре обезопасено. „Не е достатъчно обезопасен маршрутът! Тази стълба е правена от моето детство, от година на година става по-зле, трябва да се отремонтира", заяви класният на момчето.

След този инцидент директорката на училището веднага въвежда нови мерки. „Днес пуснах повторна заповед в която заповед казвам че забранявам неорганизиран тип походи! И за такива неща трябва да ме уведомяват”, каза Зоя Петрова.

По думите на директора на болницата, в която е настанен Петър, детето е с множество счупвания, без черепно-мозъчна травма, но в критично състояние. Извършени са му множество интервенции, като все още могат да се очакват усложнения и съществува висока опасност за живота му. По тази причина ще бъде транспортиран в "Пирогов", където да получи по-добра грижа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини