Варненският Бевърли Хилс иска да е град

Докато едни села умират, други искат да станат градове. В това се цели село Приселци, известно като варненския Бевърли хилс, който се слави с най-голямото и луксозно строителство на вили и красиви къщи на бизнесмени, предприемачи, топадвокати, доктори.

Жителите надхвърлят вече 3000, има постоянен наплив от нови пришълци. До края на мандата Приселци ще наброява 4000 и ще започна процедурата за превръщането му в град, съобщи за "Труд" кметът Слави Кирязов

. Административно селото е на територията на община Аврен, но е по-близо до Варна-само на 18 км и 20 минути с кола от центъра на града до него. В Приселци живеят около 60 английски семейства, стотина руски, както и чужденци от Германия, Финландия и Холандия. Тук се ширят най-големите черешови градини край морето-над 500 дка, но заради градушката, която ги удари миналата седмица, няма да има тази година Празник с конкурс за най-сладката череша. Селото е известно с уникалната си традиция "Пали кош", при която се гонят злите духове по Сирни Заговезни.

Парцелите в Приселци вървят най-скъпо, а готови кокетни къщи се продават от 120 000 до 350000 евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони