Мистериозната кончина на младо момиче разтърси Габрово: Убийство или самоубийство?

Снимка: БТВ

Изненадващата кончина на 19-годишната Веселина Тодорова разбуни духовете в Габрово, съобщава БТВ. Роднините и приятелите на младото момиче не са съгласни с версията, че младото момиче се е самоубила след злоупотреба с опиати и алкохол. 

Намерена е по бельо в тревата под терасите на блока, в който живее. Семейството й изключва версията сама да се е хвърлила от 7-мия етаж,  според тях някой й е помогнал.

Сестра й Марияна твърди, че по покъщнината им от стаята на Веселина има следи от борба.

Съседите не желаят да коментират.

Според патоанатомите момичето е употребило наркотици, но не е било обект на насилие преди инцидента, както смятат близките й. 

„Травми, получени при падане. Няма установени наранявания, които да не могат да се обяснят с падането от високо”, смята наблюдаващият прокурор Людмила Рачева.

Приятелите на момичето не вярват на разследващите. Девойката работела като сервитьорка на две места. Последно е била нощна смяна в механа. Шефът й Георги Пенчев разказа, че Веселина се е уговаряла с други момичета за дискотека.

Разпитани са всички лица, които се спрягат като свързани пряко или косвено с нея. Засега няма улики срещу никого.

Пред "Дарик" Рачева обясни, че не може да оповести колко са разпитаните лица.

По нейните думи „има неестествена смърт на младо момиче, затова се разследва версията за умишлено убийство".  

„Проверява се версията за убийство, но ние не казваме, че става въпрос за убийство. Проверява се дали е убийство или е самоубийство", уточни магистратът.

Според заместник-директорът и началник отдел "Криминална полиция" в Габрово комисар Денислав Донков първоначалните данни са сочели, че става въпрос за нещастен случай. Това е причината от полицията да публикуват информацията по този начин.

„Когато има яснота какво точно се е случило и след разговор с наблюдаващия прокурор, информацията ще бъде обявена", каза Донков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право