Арестуваха двама мъже, приложили Крумовите закони спрямо крадец

Двама мъже бяха арестувани заради това, че счупили ръцете на крадец. Задържаните явно не са имали доверие в съдебната система и затова са приложили Крумовите закони отпреди 12 века, за да накажат човек, откраднал от тях.

Случката се разиграла в петричкото село Ръждак. 46-годишният Тодор И., който е криминално проявен и е лежал в затвора за кражби, е нападнат в дома си към 20:00 часа в понеделник. Сигнал за инцидента е подаден на телефон 112.

Установено е, че целта на нападателите е била да потрошат ръцете му, тъй като са му нанесли удари с тъп предмет само по горните крайници.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.129, ал.2 във вр. ал.1 от НК – за нанасяне на средна телесна повреда. Задържани са двама мъже, чиято съпричастност към инцидента се установява. Работата по случая продължава.

Според селския кмет арестуваните не са от селото и не ги познават. Тодор живял сам в селото. „Сигурно е откраднал нещо от тях и са решили да му отмъстят", оживено коментираха инцидента местните жители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право