Къри пропуска Рио

Звездата на шампиона "Голдън Стейт Уориърс" и Най-полезен играч за сезона в НБА Стеф Къри няма да участва на Олимпиадата в Рио, предава БТВ.

Гардът обяви, че е взел решение да си даде почивка след края на битката за титлата с "Кливлънд Кавалиърс", за да се възстанови напълно за новия сезон. Къри бе измъчван от контузии по време на цялата настояща кампания.

"След дълъг размисъл, обсъждане със семейството ми, мениджърите ми и ръководството на "Голдън Стейт", взех решение да не играя на Олимпийските игри в Рио де Жанейро."

"Решението беше много трудно, защото за мен винаги е било удоволствие да играя за родината си, но се нуждая от почивка, за да се възстановя напълно от травмите в колената и глезените, които получих през последните месеци. Вече информирах ръководството на националния отбор и пожелавам късмет на момчетата", се казва в официалното изявление на Къри публикувано на сайта на "Голдън Стейт".

Още един от баскетболистите на "Уориър"с – Андре Игуидола също е заявил, че няма да играе на Олимпийските игри, само че по друга причина. Той се опасява да не се зарази с вируса Зика, който през последните месеци върлува в Бразилия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт