Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев: Който премине нелегално границата, бързо го хващаме

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

6 месеца затвор за убиец на коте

25-годишен мъж от Варна получи 6 месеца затвор за жестокото убийство на малко коте, съобщава БТВ. Прецедент или практика е подобна ефективна присъда 5 години след инкриминирането на насилието над животни.

Хората в жилищен блок приютяват във входа малко улично коте. И се грижат за него. До момента, в 25-годишен им съсед Иван го умъртвява с ритник в главата.

Причината за бруталната агресия срещу котето е, че то одраскало по муцуната кучето на извършителя. Чрез записи от камерите, поставени във входа, извършителят лесно е установен. “В случая защо има ефективна присъда – лицето е с 9 осъждания преди настоящото съдебно производство”, поясни Ерна Павлова, председател на Районен съд Варна.

Именно криминалното минало на извършителя е определящо в делата за насилие над животни. При половината от тях във Варна подсъдимите са освободени от наказателна отговорност.

Това именно са били случаите, в които тези извършители не са били осъждани до момента, това е тяхна първа проява. Глобите, които са наложени са в размер от 1000 до 5000 лева. Въпреки ръста на случаите на агресия срещу животни, делата не са много. От 51 преписки в прокуратурата за последните 5 години, само 7 влизат в съда.

Причината е, че извършителят трудно се установява. Ако няма записи от камери се разчита главно на показанията на преки очевидци. И така до момента във Варна за 5 години има само двама осъдени насилници – един с ефективна и един с условна присъда.

Дали 25-годишният мъж, убил котката, ще стане вторият човек във Варна, влязъл в затвора за насилие над животни, все още е твърде спорно. Тъй като е в неизвестност още от началото на делото.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете