Кола с бургаска регистрация на мястото на атентата в Истанбул, издирват собствениците й

снимка: в. Хюриет

Най-малко 11 души са загинали, и 36 са ранени при експлозията в центъра на Истанбул тази сутрин, предава БНР. Джантай Коджайомер, студент от Кърджали в Истанбулския университет, който живее наблизо, разказа, че взривът бил много силен и е разтърсил като при земетресение. По думите му близо до мястото на взрива предишните дни имало кола с бургаска регистрация.

Той разговарял с хората, от които научил, че били търговци. Днес пак видял колата, върху която имало паднали вследствие от взрива предмети, но не видял хората.

Експлозията стана в час пик в централната част на Истанбул, квартала "Везнеджилер", в район, където се намират Истанбулският университет и много хотели, магазини, а също и джамии, които се отворени през цялата нощ заради Рамазана и се посещават масово.

Автобус на турските сили за бързо реагиране бе мишената на бомбеното нападение. За броя на жертвите съобщава валията на Истанбул Васип Шахин.

Снимката на автомобила с бургаска регистрация все още може да бъде видяна в галерията към материала на в. "Хюриет", а не е премахната, както съобщиха някои медии.

Полицията разследва версията и за жива бомба камикадзе.

Никой не е поел отговорност за нападението. През последните месеци и кюрдските екстремисти и "Ислямска държава" извършиха терористични нападения в Истанбул.

Днес е вторият ден на Рамазана, обикновено месецът на постите минава без инциденти, затова и нападението разтърси обществеността. Правителството се събра спешно на заседание, за което премиерът Бинали Йълдъръм и вътрешният министър идват в Истанбул.

От Министерството на външните работи съобщиха за БНР, че към момента няма информация за пострадали българи при взрива в центъра на Истанбул.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят