Крум Зарков - новото лице на БСП

Снимка: БТВ

Ляв човек съм, откакто се помня. Иначе като повечето млади хора и аз не бях много запленен от българския политически живот, за да искам да се втурвам в него, заяви най-младият член на Изпълнителното бюро на БСП Крум Зарков, син на журналистката от "Труд" Анна Заркова, пред БТВ.

“Имаме следния избор – или стоим отстрани, тропаме с крак и казваме:Няма избор, или се опитваме да излезем от тази спирала”, посочи той.

„Когато заминеш на 18 - 19 години и се реализираш 7 – 8 години в чужбина и трябва да се върнеш в България, има много битови трудности, които са голяма пречка. Как се връщаш да живееш при мама и татко, след като си живял 7 – 8 години сам, а заплатата тук не ти позволява да си наемеш квартира?”, попита Крум Зарков.

„Исках да се развивам в правото и започнах да работя в Комисията за конфискация на незаконно имущество. Започнах като експерт и се озовах бързо в Народното събрание, където бях поканен заради експертните си качества. Повечето хора влизат в политиката, за да отидат в НС, аз по-скоро направих обратното”, разясни най-младият член на Изпълнителното бюро на БСП.

По думите му конкретният повод да се влее в БСП е бил Законът за МВР, който по време на 42-рото НС беше изготвен от екипа на Цветлин Йовчев.

„Бяха положени страшни усилия да бъде написан така както го искаха и самите полицаи. След падането на правителството се разбра, че ще започнем да го правим наново. Като експерт намирам за безумно да работя 2 години в едната посока, а после на обратно”, каза Крум Зарков.

Младият политик заяви, е израстването в партията е учудила и него, но е готов да се справи с новите отговорности.

"Повериха ми много труден сектор – диалога с работодателските организации", коментира той.

Зарков подчерта, че майка му винаги го е подкрепяла.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика