Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

Бъчварова призна провал в борбата с битовата престъпност

„Да, смятам, че мерките досега не са дали необходимия резултат и това мисля, че всеки един от вас може да го констатира и да се съгласи.“ Така вътрешният министър Румяна Бъчварова отговори днес на въпрос дали ще има промени в закона и дали мерките за борба с престъпността са дали ефективен резултат.

„Не може да разчитаме само на общите решения за превенция срещу престъпността, трябва да търсим и регионалните“, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на брифинг в МС след Национален съвет за превенция срещу престъпността, предаде „Фокус“.

„Що се отнася до регионалните характеристики факт е, че те съществуват и това е смисълът на нашите срещи, които организираме на място, за да видим кои и какви са особеностите, как можем да сменим подхода или да акцентираме на една или друга мярка“, коментира Бъчварова.

Според нея много добро впечатление прави, че на място всъщност се очертават и няколко добри примера. „Те действат може би само в рамките на едно населено място или в един регион, но остават там. Не стават достояние на останалите, които могат да преценят дали да ги приложат или не. Затова също разчитаме на тази информация, за да можем да обменим положителен опит между колегите от полицията или между местните власти“, уточни вицепремиерът. По думите й анализът показва сложна картина на регионалната ситуация.

„Много е важно да се определят и основните целеви групи, с които да се работи. На някои места най-пострадали са самотно живеещите възрастни хора, с тях трябва да се работи по един начин, ако те са разпръснати в много на брой малки населени места. На други места трябва да се работи приоритетно с извършителите на престъпление, там където има характерни белези“, допълни Бъчварова.

Според нея е направен анализ и затова се работи по една нова концепция. „Този анализ показа, че първо няма достатъчно активност на всички необходими мерки, които отделните институции и ресорни министерства трябва да прилагат, второ няма достатъчно добра координация между тях и трето няма достатъчен стимул те да се активизират по начин, по който да доведат до реални резултати“, каза Бъчварова.

По думите й, там, където е необходимо да има законодателни предложения, като министерство имат право на такава инициатива. Според нея е важно те да бъдат ясно адресирани.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.