Крах за Григор и на трева (обзор)

Григор Димитров претърпя пълен грах и при старта на сезона на трева. Българинът загуби на сингъл и на двойки на турнира „Мерцедес къп” в Щутгарт с награден фонд 606 257 евро. Бившият шампион от Ю Ес Оупън Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) се оказа непреодолим съперник за българина, който след малко повече от час падна „по бързата процедура“ с 4:6, 2:6. Аржентинецът играе с „уайлд кард”, тъй като дълго отсъства от корта заради контузия и няма необходимото класиране, но стоеше доста по-стабилно на корта.


Дел Потро записа 12 аса, три пъти повече от Димитров, а Григор допусна и 5 двойни грешки. Българинът вече е с 3 загуби от три сблъсъка помежду им. Любопитното е, че треньор на нашия тенисист е Франко Давин, който изведе Дел Потро до титлата през 2009 г.


Българинът вече пети пореден мач няма победа.
Преди ден Григор в дует с кипърската звезда Маркус Багдатис паднаха на старта на двойки от №3 в схемата Джон Пиърс (Австралия) и Бруно Соарес (Бразилия) - 6:7, 7:6, 4:10. Именно Багдатис преди време защити поведението му на финала в Истанбул, когато в изблик на нерви от загубата Димитров счупи три ракети.


Същевременно лидерът в схемата Роджър Федерер (Швейцария) и бившият № в света Томи Хаас (Германия) изиграха демонстративен мач на... покрива на новострояща се сграда, висока 60 метра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт