БФС пуска ЦСКА в "А" група (обзор)

ЦСКА се завръща в елита на българския футбол. Новосъздаденият клуб ще бъде допуснат в "А" група, след като миналата година старият бе пратен при аматьорите
В елита ще участват 9-те отбора, които завършиха миналия сезон. Освен това "Дунав", "Локо" (ГО), "Верея", "Нефтохимик" и "Литекс" допълват групата от 14 отбора. ЦСКА (София) ще играе с лиценза "Литекс" без да се нарушават законите в новасъздадената Първа професионална лига.
Тимът ще играе играе на Националния стадион "Васил Левски", докато завърши ремонтът на "Българска армия".
Заради проблемите със стария ЦСКА най-вероятно няма да има мач за Суперкупата срещу "Лудогорец".
По съвет на холандски консултанти ще се срещнат в 26 кръга, след които ще има разделение – първите 6 ще играят за титлата в още 10 рунда, а останалите 8 за оцеляване.
"Идеално е, че ЦСКА е в "А" група, трябва да станем шампиони!", възкликна благодетелят на „червените“ Гриша Ганчев след армейска сбирка.
Част от най-славните ветерани и много от представителите на фен клубовете на ЦСКА се събраха при Ганчев и Юлиян Инджов. Присъстваха двамата най-успели треньори в историята на клуба, а преди това велики играчи - Димитър Пенев и Аспарух Никодимов. Дойдоха настоящият треньор Христо Янев, директорът Пламен Марков, уредникът на музея на славата Александър Манов...
"На срещата с огромно мнозинство от организирани и неорганизирани привърженици на нашия любим отбор изразихме подкрепата си към плановете на Ганчев и Инджов за възраждането на футболния ЦСКА", пише в официално съобщение на клуба.
Бизнесмените заедно с най-славния „червен“ воин Христо Стоичков основаха новия ЦСКА 1948, който покрива всички изисквания за "А" група. Не е изключено във "В" или "Б" дивизия да продължи да играе сегашният ПФК ЦСКА АД, който е обявен в несъстоятелност и не може да привлича футболисти.
Фенове разкриха, че от новия сезон "червените" ще имат нов спонсор - германския концерн за спортни артикули "Адидас", а суперлуксозен автобус за клуба вече пътува към София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ