400 от Галиче в подкрепа на Ценко Чоков (обзор)

Според апелативните спецсъдии не е ясно дали Ценко Чоков е бос на престъпната банда. Снимка БУЛФОТО

400 жители на врачанското село Галиче изпратиха подписите си в подкрепа на кмета им Ценко Чоков до апелативния спецсъд. Те хвалят управника и заявяват, че той не застрашава живота на никого.

Попът от селото също се кълне, че кметът е честен. Свещеникът дори се възмущава, че вандали изчегъртали името на Чоков от стената на дарителите в църквата. Благодарствени писма имаше и от местни директори на училището и детската градина.
Бандата от Галиче отговаря за лихварство, изнудвания и побои. Те давили длъжници в язовири, понякога ги спускали в кладенци с главата надолу и ги биели с кабели, твърди прокуратурата.

Чоков, неговият 19-годишен син Мартин и още 6-има вчера обжалваха постоянния си арест пред апелативния спецсъд. Адвокатът на Чоков Иво Найденов поиска клиентът му да е задържан вкъщи, но в апартамента си в София, а не в Галиче.

Въпреки това магистратите пратиха за постоянно Чоков и хората му зад решетките. По това дело други двама обвиняеми са на свобода. Сред тях е общинският съветник от ДПС в Бяла Слатина Касъм Касъмов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право