Марк Жирардели е собственик на „Юлен“ АД (ОБЗОР) Легендата се срещна с трима министри за развитието на ски зона „Банско”

Увеличение на заплатата за всички, работещи по празници

Александър Сиди за гей билбордовете: Далавера за 200 хиляди евро

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 18 декември 2018

Вучич: На заседанието в ООН ще се боря за Сърбия с цялото си сърце

Директорът на СДВР: Полицаят, който беше блъснат от автомобил, е без опасност за живота

Местят трамваите по столичния булевард „Скобелев“

Европейското училище в Брюксел с благотворителен концерт Българските традиции ще оживеят на сцената в тържествената зала

Ивайло Касчиев, КЕВР: През годините ВиК мрежите не са поддържани адекватно и често аварират

37-ият български контингент пое задълженията си в Афганистан

Водата поскъпва от 1 януари Вдигат цената в София с 20 ст. за кубик

Предават на съд квесторите на КТБ (обзор) Ощетили Фонда за гарантиране на влоговете с над 1 млн. лв.

Пак лов на гюленисти в турската армия – арестуват 64 души от сухопътните войски и жандармерията

Русия: Новата украинска църква се използва за политически цели

Шефът на лекарския съюз: Обществото има крещяща нужда от Национална педиатрична болница

Свалят с 2 млн. лева цената на проекта „Модър-Царевец“

Снимка: за хилядите колоездачи в Пловдив до няколко месеца ще бъдат изградени нови велоалеи по булевардите "Коматевско шосе", "Руски", "Северен" и "Васил Априлов" и ще бъде направена коловръзка от Аграрния университет до Централна жп гара.

Пробивът под Водната палата в Пловдив излиза по-евтин заради нова технология

Градската управа търси решение за веловръзка Аграрен университет-Централна гара

Цената на транспортния проект „Модър-Царевец“ и на пробива под Водната палата в Пловдив ще падне значително, стана ясно след срещата на кмета Иван Тотев с проектантските екипи.

„Цената на „Модър-Царевец“ ще се намали с 2 млн. лв. и ще падне от 10 на 8 млн. лв., но за целта ще трябва да се преработи техническия проект. Очакваме до 2 месеца препроектирането да приключи, за да може през зимния период да проведем тръжните процедури и още идната пролет да започнем пробива под високоскоростната жп линия Пловдив, където тунел ще свързва районите „Южен“ със „Западен“ през улиците „Модър“ и „Царевец“, коментира кметът Иван Тотев.

Цената на транспортния подлез под бул. „Цар Борис Трети Обединител“ и „Марица-Юг“ до Водната палата пък ще бъде свалена с няколкостотин хиляди лева, ако се смени технологията, по който ще бъде извършен самият пробив от южната страна на Панаирния мост над река Марица. „Наличният проект е прекрасен, но според нашите инженери цената на това съоръжение може да падне с няколкостотин хиляди лева, ако сменим набиването на пилони с подпорни стени. Затова ще помолим проектантите да направят корекции, за да не плащаме излишни пари. След това ще започнем тръжни процедури, така че напролет да имаме готовност с избран изпълнител и подписан договор“, допълва градоначалникът Тотев.

Експертите в Община Пловдив умуват и търсят подходящи варианти за включване в градската веломрежа на участъка от Аграрния университет до Централна жп гара. В градската управа отчитат като пропуск липсата на връзка в този участък, който не беше включен в големия Транспортен проект на Пловдив от 48 км велоалеи.

Кметът Иван Тотев обещава, че скоро велоалеите ще надхвърлят 60 км, като нови ще бъдат изградени по булевардите „Васил Априлов“, „Коматевско шосе“, „Северен“ и „Руски“ и ще свържат целия град в посоки изток-запад и север-юг.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.