Габрово става столица на магията Над 100 магове от 9 държави ще покажат своите таланти на “Магична Среща Златна Котка 2018”

Принц Хари без предбрачен договор Вярвал, че бракът му ще е продължителен

Енергия за 90 км/ч Култовият дребосък Isetta се възражда на ток

Търговската война на Тръмп Заетостта в американската икономика няма да се повиши, но ще растат цените на много стоки и услуги

Обречените усилия на госпожа Габриел

Агенцията по вписванията в София няма да работи с клиенти заради авария

Цветанов: Западните Балкани са акцент в работата на Европол (НА ЖИВО)

Във Враца започва повторният оглед на щетите от ураганната буря

Нено Димов: Протестите за Пирин са политическа кампания, която ще продължи до изборите

Шефът на Европол: 30 хиляди са потенциалните терористи в Европа

Битката между Русия и Запада на територията на България От перестройката до днес тя мина през пет етапа

Какво със сигурност са научили абитуриентите, като завършат?

Проф. д-р Григор Горчев: Монополът е проблемът на здравната каса

Атака с „коктейли Молотов“ срещу турското посолство в Копенхаген

Британка бе обявена за най-добър учител в света

Свалят с 2 млн. лева цената на проекта “Модър-Царевец”

Снимка: за хилядите колоездачи в Пловдив до няколко месеца ще бъдат изградени нови велоалеи по булевардите "Коматевско шосе", "Руски", "Северен" и "Васил Априлов" и ще бъде направена коловръзка от Аграрния университет до Централна жп гара.

Пробивът под Водната палата в Пловдив излиза по-евтин заради нова технология

Градската управа търси решение за веловръзка Аграрен университет-Централна гара

Цената на транспортния проект “Модър-Царевец” и на пробива под Водната палата в Пловдив ще падне значително, стана ясно след срещата на кмета Иван Тотев с проектантските екипи.

“Цената на “Модър-Царевец” ще се намали с 2 млн. лв. и ще падне от 10 на 8 млн. лв., но за целта ще трябва да се преработи техническия проект. Очакваме до 2 месеца препроектирането да приключи, за да може през зимния период да проведем тръжните процедури и още идната пролет да започнем пробива под високоскоростната жп линия Пловдив, където тунел ще свързва районите “Южен” със “Западен” през улиците “Модър” и “Царевец”, коментира кметът Иван Тотев.

Цената на транспортния подлез под бул. “Цар Борис Трети Обединител” и “Марица-Юг” до Водната палата пък ще бъде свалена с няколкостотин хиляди лева, ако се смени технологията, по който ще бъде извършен самият пробив от южната страна на Панаирния мост над река Марица. “Наличният проект е прекрасен, но според нашите инженери цената на това съоръжение може да падне с няколкостотин хиляди лева, ако сменим набиването на пилони с подпорни стени. Затова ще помолим проектантите да направят корекции, за да не плащаме излишни пари. След това ще започнем тръжни процедури, така че напролет да имаме готовност с избран изпълнител и подписан договор”, допълва градоначалникът Тотев.

Експертите в Община Пловдив умуват и търсят подходящи варианти за включване в градската веломрежа на участъка от Аграрния университет до Централна жп гара. В градската управа отчитат като пропуск липсата на връзка в този участък, който не беше включен в големия Транспортен проект на Пловдив от 48 км велоалеи.

Кметът Иван Тотев обещава, че скоро велоалеите ще надхвърлят 60 км, като нови ще бъдат изградени по булевардите “Васил Априлов”, “Коматевско шосе”, “Северен” и “Руски” и ще свържат целия град в посоки изток-запад и север-юг.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.