Слънце преди обяд и дъжд след обяд ни чакат утре

Утре преди обяд ще има и слънчеви часове, но следобед ще се заоблачи. Ще вали отново в западната половина от страната, главно в планините и планинските райони, но валежите ще бъдат по-краткотрайни и по-слаби. Над източната половина е малко вероятно да вали. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 19° и 24°. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. Това съобщиха за Агенция „Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

През нощта на места в западна България все още ще превалява, но след полунощ преваляванията ще отслабват, а до сутринта и ще спрат.

Утре преди обяд по Черноморието ще има и слънчеви часове, но след обяд облачността временно ще се увеличи, без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 19° - 21°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево, но след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа умерен североизточен, по високите и открити части – до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

През следващите дни ще е предимно слънчево. Вятърът още в четвъртък ще отслабне и ще започне повишение на температурите. В следобедните часове главно над планините в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще превали и прегърми. В събота духа слаб югозападен вятър и максималните температури ще са между 25° и 30°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето