Баба наби измамници с бастун и помогна на полицаи да ги арестуват

Факсимиле: БТВ

Баба се саморазправила с дръзки измамници като вместо да се изплаши, ги погнала и набила с бастуна си. Случката се разиграла във вторник. В дома на 83-годишна жителка на село Павел влезли трима непознати. Те й обяснили, че синът й е паднал на улицата и е откаран в болница и ги е изпратил да им даде парите, с които разполага. Обитателката на имота им казала, че няма пари.

Единият от неканените гости се опитал да я изблъска и се насочил към ракла, в която предполагал, че има пари. В този миг бабата развъртяла бастуна и зaхванала да го налага по цялото тяло като същевременно силно викала за помощ.

Tова изплашило мъжете и те побягнали. На виковете й се отзовал съсед, който алармирал полицията. От проведените незабавни заградителни мероприятия в района за 24 часа са задържани 20-годишния Р. Й., 31-годишния В. С. и 22-годишния Ю. Н., известни на полицията и осъждани.

Работата по изясняване на престъпната им дейност продължава. По случая е започнато досъдебно производство. От началото на годината до момента в селото са регистрирани две престъпления, чиито извършители са установени и задържани.

Благодарение на смелите действия на старицата, за минути полицаи от Полски Тръмбеш успели да задържат трима мъже от село Раданово. Малко преди това злосторниците опитали да измамят възрастната жена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право