Фалстарт на делото срещу Ченалова

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в сряда, 24 янури 2017

Човек е убит след стрелба в гимназия в Кентъки

Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора и Видин, и в община Бобов дол

Пишат некролога на хартиената администрация В момента от бизнеса и гражданите за 1422 предоставяни услуги искат 5985 документа

Огромен пожар лумна в стар военен корпус в центъра на Велико Търново Предполага се, че клошари са подпалили изоставената сграда

Бисер Петков представи приоритетите на Българското председателство пред ЕП

Валери Симеонов: Полина Карастоянова е отстранена от комисиите, в които взима участие по предложение на групата на Патриотичния фронт

„Полина Карастоянова е отстранена от комисиите, в които взимаше участие по предложение на групата на Патриотичния фронт“, това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ Валери Симеонов, предаде „Фокус“.

„Отпреди 6 месеца е свалено доверието в нея от НФСБ, с чиято листа тя стана депутат. Сега цялата група, включително колегите от ВМРО, гласувахме единодушно да бъде извадена от комисиите, в които участва”, обясни Симеонов. Той обясни, че решението на групата е продиктувано от съмнения за защита на лобистки интереси в интерес на дружества, управляващи авторски права, което е свързано с дейността ѝ в Комисията по култура.

„Там има директни лобистки текстове, които са подкрепени от нашата представителка, в качеството на председател и на член, които дават възможност само на две организации изцяло да узурпират въпроса с авторските права в страната, което противоречи на свободната конкуренция, свободно сдружение – неща, които са в противоречие с демократичните разбирания на Европа и света”, подчерта още Валери Симеонов, но обяви, че засега Карастоянова остава в парламентарната група, защото няма единодушие по въпроса дали да бъде изключена от нея.

„От НФСБ настояваме тя да бъде изключена от групата, тъй като не притежава качествата за народен представител от ПФ. До момента нямаме нужното мнозинство в групата, така че за сега остава”, обясни още Симеонов. По думите му, от групата предлагат на председателското място в парламентарната Комисия по култура и медиите Карастоянова да бъде заменена от народния представител Славчо Атанасов. „Човек, с достатъчен принос към културата, в качеството му на кмет.

В Комисията по икономика и туризъм предлагаме Димитър Байрактаров, също човек с икономическо образование и с ясни и категорични позиции. В Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество издигаме Петър Петров, който също е с достатъчен принос в тази област”, коментира лидерът на НФСБ. Той потвърди, че всички в парламентарната група са гласували „за” изваждането на Полина Карастоянова от всички парламентарни комисии, защото са убедени, че тя няма необходимите качества да бъде неин член.

3 декември 2015 година председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов обяви, че е свалено политическото доверие от Полина Карастаянова, защото е подкрепила промените в Закона за акцизите и данъчните складове, с което според него е обслужвала лобистки интереси. На 22 януари 2016 година, тя бе освободена и от поста заместник-председател на ПГ на Патриотичния фронт по свое собствени желание.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.