Мъж се е хвърлил пред влака Перник – София

Три жертви на морбили в Гърция

Иванчева за Ваклин в СРС: Поставили сме го на колене. Няма да пусна преписката, докато не плати

Земетресение с магнитуд 4,5 по Рихтер разтърси района на Егейската област на Турция

Любовта удря като „Планинска мълния” Диана Димих представи най-новия си сборник с разкази

Община Велико Търново затвърждава финансовата си стабилност

Дара и Гери-Никол лицемерничат пред камерите Брюнетката е подела война срещу някогашната си приятелка

Борисов и Цацаров: Правата на българските граждани, за които се иска екстрадиция, ще бъдат защитени

Нинова: Необходим е национален план за влизане в еврозоната

НЗОК проверява случая с жената, починала заради скъпа аортна клапа

Принц Хари покани брат си принц Уилям за кум на сватбата

Съдът на ЕС: България е нарушила Директивата за птиците

КЕВР ще решава за продажбата на над 20% от енергийните дружества Това реши парламентът с промени в Закона за енергетиката

Запалянковци трошили автобус и псували полицаи

Румен Радев: Високо ценим споделения опит на Швейцария в системата на дуалното професионално образование

Валери Симеонов: Полина Карастоянова е отстранена от комисиите, в които взима участие по предложение на групата на Патриотичния фронт

“Полина Карастоянова е отстранена от комисиите, в които взимаше участие по предложение на групата на Патриотичния фронт”, това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ Валери Симеонов, предаде “Фокус”.

„Отпреди 6 месеца е свалено доверието в нея от НФСБ, с чиято листа тя стана депутат. Сега цялата група, включително колегите от ВМРО, гласувахме единодушно да бъде извадена от комисиите, в които участва”, обясни Симеонов. Той обясни, че решението на групата е продиктувано от съмнения за защита на лобистки интереси в интерес на дружества, управляващи авторски права, което е свързано с дейността ѝ в Комисията по култура.

„Там има директни лобистки текстове, които са подкрепени от нашата представителка, в качеството на председател и на член, които дават възможност само на две организации изцяло да узурпират въпроса с авторските права в страната, което противоречи на свободната конкуренция, свободно сдружение – неща, които са в противоречие с демократичните разбирания на Европа и света”, подчерта още Валери Симеонов, но обяви, че засега Карастоянова остава в парламентарната група, защото няма единодушие по въпроса дали да бъде изключена от нея.

„От НФСБ настояваме тя да бъде изключена от групата, тъй като не притежава качествата за народен представител от ПФ. До момента нямаме нужното мнозинство в групата, така че за сега остава”, обясни още Симеонов. По думите му, от групата предлагат на председателското място в парламентарната Комисия по култура и медиите Карастоянова да бъде заменена от народния представител Славчо Атанасов. „Човек, с достатъчен принос към културата, в качеството му на кмет.

В Комисията по икономика и туризъм предлагаме Димитър Байрактаров, също човек с икономическо образование и с ясни и категорични позиции. В Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество издигаме Петър Петров, който също е с достатъчен принос в тази област”, коментира лидерът на НФСБ. Той потвърди, че всички в парламентарната група са гласували „за” изваждането на Полина Карастоянова от всички парламентарни комисии, защото са убедени, че тя няма необходимите качества да бъде неин член.

3 декември 2015 година председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов обяви, че е свалено политическото доверие от Полина Карастаянова, защото е подкрепила промените в Закона за акцизите и данъчните складове, с което според него е обслужвала лобистки интереси. На 22 януари 2016 година, тя бе освободена и от поста заместник-председател на ПГ на Патриотичния фронт по свое собствени желание.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.