Максималните температури днес ще са между 26 и 31 градуса

Aтракцион се преобърна в езеро в щата Мисури, най-малко осем са жертвите

Църквата почита Св. Пророк Илия

Евроскептицизмът е „вкоренен“ в британците, заяви Тони Блеър

Шампион с „Левски“ сред вариантите на Спас Русев

Тръмп поканил Путин във Вашингтон през есента

Земетресение от 3 по Рихтер край Белица Няма данни за пострадали хора

„Левски“ затъва финансово

Пет неща, които Първа лига да взаимства от Мондиала

На 20 юли 2018 да почерпят

Автоиндустрията в САЩ призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Муслин и Янкович отпадат като вариант за „Левски“

1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Творчески терминал „България – Израел” Този нов културен формат е продължение на фестивала „Българска душа на Святата земя”

Валери Симеонов: Полина Карастоянова е отстранена от комисиите, в които взима участие по предложение на групата на Патриотичния фронт

„Полина Карастоянова е отстранена от комисиите, в които взимаше участие по предложение на групата на Патриотичния фронт“, това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ Валери Симеонов, предаде „Фокус“.

„Отпреди 6 месеца е свалено доверието в нея от НФСБ, с чиято листа тя стана депутат. Сега цялата група, включително колегите от ВМРО, гласувахме единодушно да бъде извадена от комисиите, в които участва”, обясни Симеонов. Той обясни, че решението на групата е продиктувано от съмнения за защита на лобистки интереси в интерес на дружества, управляващи авторски права, което е свързано с дейността ѝ в Комисията по култура.

„Там има директни лобистки текстове, които са подкрепени от нашата представителка, в качеството на председател и на член, които дават възможност само на две организации изцяло да узурпират въпроса с авторските права в страната, което противоречи на свободната конкуренция, свободно сдружение – неща, които са в противоречие с демократичните разбирания на Европа и света”, подчерта още Валери Симеонов, но обяви, че засега Карастоянова остава в парламентарната група, защото няма единодушие по въпроса дали да бъде изключена от нея.

„От НФСБ настояваме тя да бъде изключена от групата, тъй като не притежава качествата за народен представител от ПФ. До момента нямаме нужното мнозинство в групата, така че за сега остава”, обясни още Симеонов. По думите му, от групата предлагат на председателското място в парламентарната Комисия по култура и медиите Карастоянова да бъде заменена от народния представител Славчо Атанасов. „Човек, с достатъчен принос към културата, в качеството му на кмет.

В Комисията по икономика и туризъм предлагаме Димитър Байрактаров, също човек с икономическо образование и с ясни и категорични позиции. В Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество издигаме Петър Петров, който също е с достатъчен принос в тази област”, коментира лидерът на НФСБ. Той потвърди, че всички в парламентарната група са гласували „за” изваждането на Полина Карастоянова от всички парламентарни комисии, защото са убедени, че тя няма необходимите качества да бъде неин член.

3 декември 2015 година председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов обяви, че е свалено политическото доверие от Полина Карастаянова, защото е подкрепила промените в Закона за акцизите и данъчните складове, с което според него е обслужвала лобистки интереси. На 22 януари 2016 година, тя бе освободена и от поста заместник-председател на ПГ на Патриотичния фронт по свое собствени желание.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.