Общините Свищов и Ценово с обща стратегия за 6,2 млн.лв

Общините Свищов и Ценово разработиха многофондова стратегия на стойност 6 287 993 лв. Местната инициативна група /МИГ/ внесла разработката на 31 май в Министерствотона земеделието и храните.

"Стратегията включва дейности и мерки покриващи целите и приоритетите на Програмата за развитие на селските райони, ОП "Иновации и конкурентноспособност" и ОП "Развитие на човешките ресурси". За първи път на територията на община Свищов е изготвен такъв стратегически документ, покриващ нуждите на всичките 15 кметства на територията. Местната инициативна група е в партньорство с Община Ценово и е регистрирана като сдружение с нестопанска цел", обясни кметът на Свищов Генчо Генчев.

Градоначалникът поясни, че сред заложените цели са стимулиране на заетост чрез самонаемане и разкриване на собствен бизнес, развитие на земеделието и туризма, повишаване на информираността за различни нови възможности и алтернативи за развитие на малкия и среден бизнес.

"След одобрение на стратегията, финансирането ще се извърши чрез подаване на проектни предложения пред МИГ. За първи път инициативата идва от самите граждани, чрез определяне на приоритетите за развитие на територията. Над 500 са жителите подкрепящи стратегията, която вече е публично достъпна на сайта на Община Свищов", уточни Генчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони