Пуканките от микровълновата са токсични

Изпаренията вредят на белите дробове

Ако обожавате да похапвате пуканки, който стават за минути в микровълновата, трябва да бъдете наясно на какво подлагате организма си. Вкусът на масло, който имат пуканките, всъщност е токсичният химикал диацетил.

Приемът на диацетил може да причини Алцхаймер

Когато се подложи на термична обработка, диацетилът изпуска токсични изпарения, които може да увредят трайно белите дробове. В заводите, където се произвеждат „микровълновите пуканки“, поради постоянната работа с опасния химикал, много от работниците страдат от изключително рядко белодробно заболяване, наречено с популярното наименование „пуканкови дробове“.

В опаковките с вкусните пуканки има дори и химикал, който се съдържа в запалките

Самите пуканки, обработени с множество емуглатори са изключително калорични и нездравословни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл