Изпаренията вредят на белите дробове
Ако обожавате да похапвате пуканки, който стават за минути в микровълновата, трябва да бъдете наясно на какво подлагате организма си. Вкусът на масло, който имат пуканките, всъщност е токсичният химикал диацетил.
Приемът на диацетил може да причини Алцхаймер
Когато се подложи на термична обработка, диацетилът изпуска токсични изпарения, които може да увредят трайно белите дробове. В заводите, където се произвеждат „микровълновите пуканки“, поради постоянната работа с опасния химикал, много от работниците страдат от изключително рядко белодробно заболяване, наречено с популярното наименование „пуканкови дробове“.
В опаковките с вкусните пуканки има дори и химикал, който се съдържа в запалките
Самите пуканки, обработени с множество емуглатори са изключително калорични и нездравословни.
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш