Хю Хефнър продаде имението си

Прочутата къща на основателя и издател на популярното мъжко списание "Плейбой" Хю Хефнър намери купувач, съобщи Си Ен Ен, цитирана от БГНЕС.

Това е 32-годишният инвеститор Дарън Метропулос, който е собственик на компанията Metropoulos & Co. Тя информира, че сключването на сделката е потвърдено и от компанията "Playboy Enterprises".

Двуетажната сграда, наподобяваща замък в готически стил, трябваше да стане собственост на купувач, който се съгласи да даде 200 млн. долара за нея. В случая обаче, както Си Ен Ен съобщава, цената не е определена окончателно.

Метропулос се е съгласил 89-годишният Хефнър да остане да живее в нея до смъртта си, което бе и едно от условията за сделката.

Имението е построено през 1927 г. в един от престижните квартали на Лос Анджелис. Към двуетажната постройка има и тенискорт, няколко басейна, малък зоопарк и птичи двор.

"Плейбой" е създаден от Хефнър през 1953 г. и се смята за едно от най-популярните мъжки списания в света. Първият брой излиза в 50 000 тираж. Той се издава в повече от 30 страни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица